La sfarsit de an

Dupa-masa mohorata de iarna. Parca nici frigului nu-i mai “arde” de inghetat oameni, totusi se taraste cum poate prin semiobscuritatea unui apus furat de nori. Pe crengile pustii si mohorate, cate o pasare stinghera asteapta indiferenta caderea noptii. In aer, miros de iarna si de aproape nimic. Casele din sat se aprind rand pe rand, unele cu beculete multicolore, in timp ce la altele, doar o lumina palida vesteste ca e cineva acasa. Fiecare, dupa buget…
Si totusi, dupa un Craciun sarbatorit dupa puterea si cunostinta fiecaruia, parca toti s-au retras din nou in cochiliile lor.. pentru inca doua zile, pentru ca apoi, luminati de artificii si aproape asurziti de petarde, oamenii se vor destepta pentru cateva clipe, unii mai melancolici, altii mai increzatori de inceperea unui nou an.
Condusi de propriile ratiuni si sentimente, cei mai multi sarbatoresc doar in exterior, inveselindu-si palidele trupuri si chefuind in stil pur pamantesc. Dar oare, dincolo de fastul exterior si de lumini exagerate… este cineva care sa mediteze cu sinceritate la sarbatorile prin care trecem, vorba romanului, “ca gasca prin apa” ? Trecem si noi odata cu sarbatorile, sau ne oprim sa contemplam esenta lor?
Sarbatorim Craciunul, dar uitam de Nasterea Domnului, celebram Anul Nou, dar uitam de vesnicia ale carei porti sunt deschise, mai gata sa ne primeasca pe fiecare dintre noi…
Vesnicie… infiorator de neinteles cuvant… Ce inseamna pentru tine vesnicia? Mai exact, stii unde ti-o vei petrece?
………………………………………………………………………………………………………………………….
Intunerecul pune stapanire pe satul incaruntit de vremi si de oameni. Mai sunt doua seri si anul 2012 intra in istorie… Anii vin si trec, insa dincolo de ei e o vesnicie care ne asteapta pe fiecare dintre noi. De modul in care traim pe acest Pamant, va depinde destinatia noastra finala.
La urma urmei, poti sa cunosti toti presedintii lumii, poti sa ai relatii in fiecare continent, propietatati si bunuri in valoare de miliarde de euro…. la urma urmei ceea ce va conta va fi daca il cunosti pe EL, daca il cunosti pe Stapanul acestui intreg Univers si pe Fiul Sau: Isus, sau, mai bine zis… ceea ce va conta cu adevarat va fi daca EL te va cunoaste pe tine!
La final de an, cand vrand-nevrand ne mai autoevaluam, pune-ti aceasta intrebare: “Il cunosc eu pe Dumnezeu?” Dar oare, raspunsul meu ar coincide cu al Lui?
Sfarsitul va veni cu siguranta, insa nu cand hotarasc oamenii, sau descopera “cercetatorii”, ci sfarsitul va veni cand Creatorul va hotari. Esti pregatit sa stai in fata Creatorului tau? Vei putea sta in picioare, stiind ca i-ai fost credincios din toata inima ta, sau vei tremura de spaima judecatii Lui?
De aceea, “ASTAZI, daca auziti Glasul Lui, nu va impietriti inima”(Evrei 3:15), ci veniti la Cel ce da iertare si pace!
Sa incepem si sa terminam anul cu Dumnezeu, traind in fiecare zi cu El si pentru El, iar la sfarsit, la marea Judecata, El sa ne spuna: “Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.” (Matei 25:34)

Un An Nou cu destinatia sper Cer va doresc!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s