Centrul Universului

Max Lucado, in cartea sa intitulata “Nu totul se invarte in jurul tau” spunea: “Planete mai putin importante suntem noi. Apreciati. Pretuiti. Iubiti profund. Dar centrali? Esentiali? De o importanta cruciala? Nu. Imi pare rau[….] lumea nu se invarte in jurul nostru. Confortul nostru nu este prioritatea Lui Dumnzeu.”

Oricat de mult am nega sau am intoarce lucrurile, trebuie sa recunoastemca ne plac rolurile principale. Ne place sa fim in roluri principale, sa fim bagati in seama, admirati si respectati, chiar iubiti, daca se poate. Iar cand subiectul principal e altul decat persoana noastra, povestea parca nu are atata farmec. Cat de egoisti suntem…

De ce? Pentru ca ne place sa credem ca totul se invarte in jurul nostru, ca noi meritam atatea lucruri si ni se cuvine totul, ceea ce este cat se poate de fals. Daca azi suntem in viata e pentru ca lumea si Universul intreg NU se invarte in jurul nostru, ci in jurul Cuiva mult mai important.

Daca azi putem respira, putem merge pe picioarele noastre sau putem privi, este pentru ca Cineva detine controlul asupra functiilor corpului nostru, asupra vietii si omenirii, in general.

Daca te-ai obisnuit sa crezi ca tu esti centrul chiar si doar al propriului univers, vei fi socat sa afli ca de fapt esti doar un pion neinsemnat. Esti doar calul, sau nebunul de pa tabla de sah a vietii, in timp ce locul de rege e ocupat de Altcineva. Numele Lui? Simpul: Dumnezeu. Da, El este Centrul Universului, Creatorul Lui. El sustine Universul intreg, dar si viata ta, zi de zi, clipa de clipa. Si pana nu esti gata sa capitulezi  in fata acestui adevar, viata ta nu are sens. Te invarti continuu in jurul adevarului, dar nu il accepti si asta iti aduce frustrare si nefericire.

Astazi, renunta la dorinta de a mai controla lucrurile pentru a fi in avantajul tau, renunta la ideea ca toate ar trebui sa fie in favoarea ta si accepta ca Dumnezeu e singurul care merita toata slava din viata ta. Fa-L pe El centrul si scopul vietii tale!

Nu e intr-adevar o usurare faptul ca El are toate lucrurile in control? Nu merita El sa fie “punctul” in jurul Caruia se invart toate si toti?

O, ba da! Este un sentiment atat de minunat sa stii ca Cel care detine controlul Universului e nimeni altul decat Tatal tau si Tatal meu!

Nu este nimeni ca El de maret, sfant, bun si atotputernic! Numele Lui e vrednic sa fie inaltat in fiecare clipa!

De aceea, sa-l laudam pe El caci “Domnul împărăţeşte îmbrăcat cu măreţie; Domnul este îmbrăcat şi încins cu putere: de aceea lumea este tare şi nu se clatină.” Psalmul 93, v.1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s