Fericire sau slujire?

Unii oameni isi petrec intreaga viata intr-o permanenta cautare. De obicei cautam fericirea, eterna cautare si intrebare fara raspuns. Dar oare aceasa este menirea unui crestin? Sa fie acesta scopul vietii noastre, sa alergam dupa  fericirea si implinirea propriilor dorinte?  Sau Dumnezeu ne-a creat pentru ceva mai mult?  In Cuvantul Sau avem nenumarate promisiuni, dar El nu ne-a promis niciodata un drum presarat cu trandafiri.

Cu Dumnezeu viata e plina de pace…da, de pace… nu de fericire, pentru ca El nu ne-a promis fericire aici pe pamant. Si la urma urmei, cum sa fii fericit intr-o lupta in care nici macar nu iti vezi dusmanul? Cum sa fii fericit cand atatia altii mor in jurul tau… cand mii de oameni mor in pacat indreptandu-se spre pierzare eterna?!?!?! Cum putem sa stam atat de nepasatori si comozi cand lumea zace in intuneric.. Cum putem sa ne gandim doar la propria fericire in timp ce dreptatea zace in colturile prafuite ale subsolurilor si nedreptatea e incoronata… cum putem sa fim fericiti cand Domnul ne cheama la o viata de jertfa.. de dezbracare a EUL-ui nostru ?? CUM???

Ca si crestini, suntem atat de buni la teorie si ne place atat de mult sa argumentam pe teme biblice, sa ne contrazicem chiar, in timp ce practica o lasam pentru altii. Sau pur si simplu ignoram acest aspect. Suntem mai preocupati de noi insine, de relatiile noastre, de principiile noastre, de NOI, cand, de fapt, Dumnezeu ne cere sa fim lumina pentru cei de afara, sa fim sare, sa ducem vestea buna celor lipsiti de speranta, sa-i bagam in seama pe cei “neimportanti”, ignorati de societate.

Ma infior cand ma gandesc ca…

Pentru fiecare clipa cand putem sa ajut si nu am facut-o…. voi da socoteala!

Pentru fiecare colt de paine pe care aveam posibilitatea sa-l ofer celui flamand si nu l-am oferit.. voi da socoteala!

Pentru fiecare incurajare nerostita….

Pentru fiecare rugaciune adormita….

Pentru fiecare barfa inraita..

Pentru orice gand nefolositor..

Pentru nemultumire si ura..

Pentru viata zadarnic traita….

VOI DA SOCOTELA!!!!!

Pentru fiecare cuvant scris, dar neimplinit..

VOI DA SOCOTEALA!!!!

Pentru fiecare secunda risipita,

Pentru orice inima de mine ranita,

Pentru egoism si pofta nesabuita

Pentru fatarnicie si fariseism

Pentru “libertate” si sincretism..

Pentru toate VOI DA SOCOTELA IN FATA LUI DUMNEZEU!!!!

Haideti sa ne oprim o clipa si sa meditam…si sa nu lasam ca adevarul sa treaca pe langa noi. Sa lasam egoismul la o parte si sa-l lasam pe Dumnezeu sa isi faca lucrarea in noi, prin noi si cu noi!

 

O, Doamne ajuta-ma sa traiesc astfel incat la judecata sa zici: “Vino, roaba buna si credincioasa!” Si chiar asa slaba si pacatoasa cum sunt sa pot trai o viata dedicata pentru slujirea Ta si a copiilor Tai! Ajuta-ma sa nu fiu o poticnire pentru nimeni, sa nu spun nimic ce nu te-ar onora pe Tine ca Tata al meu! Condu-ma si calauzeste-ma prin puterea Duhului Tau Sfant! Poarta-mi pasii pe calea trasata de Tine si invata-ma cum sa te slujesc!! Amin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s