Iehova Ire

     Iehova Ire, tradus, inseamna: Domnul va purta de grija.

Acest adevar imi aduce multa pace si liniste in inima. El, Maretul Dumnezeu, imi poarta de grija mie, un biet muritor. Nu este acesta un lucru absolut minunat?

Asta inseamna ca eu pur si simplu nu mai am de ce sa ma ingrijorez, chiar mai mult: nu mai am voie sa ma ingrijorez!

A te ingrijora inseamna a nu avea incredere in Dumnezeu, a nu-i recunoaste Numele de Iehova Ire! Ma infior cand ma gandesc de cate ori m-am ingrijorat si m-am framantat umplandu-mi inima si mintea de ingrijorari, jignindu-L astfel pe Dumnezeu…

George Muller zicea ca “Inceputul ingrijorarii este sfarsitul credintei si inceputul credintei este sfarsitul ingrijorarii. ” Daca e asa… cum ne mai numim credinciosi, cand inima ne este plina de ingrijorare? Unde este credinta noastra? In loc sa ne tot tanguim si sa ne imbolnavim inima cu atatea temeri si ingrijorari, sa incepem sa-L credem pe Dumnezeu pe cuvant! El ne-a facut atatea promisiuni in Cuvantul Lui!

Un alt remediu foarte eficient pentru ingrijorare l-a dat evanghelistul C.H. Spurgeon. El spunea: “In loc să te îngrijorezi, transformă orice îngrijorare într-un obiect al rugăciunii. Taie cuvântul <îngrijorări> şi înlocuieşte-l cu cuvântul <rugăciune> ; când îngrijorările tale vor fi felurite, rugăciunile tale vor fi tot felurite.”  Cat de simplu si totusi atat de greu cand vine vorba de punerea in practica.

Dragi credinciosi,  haideti sa incepem sa ne incredem pe deplin in “Domnul, care zilnic e poarta povara, Dumnezeu, mantuirea noastra.” (Psalmul 68:19)

Veniti sa aducem ingrijorarile noastre in rugaciune catre Cel ce a poruncit asa: “Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.” Filipeni 4:6

Si mai presus de toate.. sa fim recunoscatori si plini de multumire. Pentru fiecare motiv de ingrijorare, este foarte benefic sa gasesti alte 5 (minim) motive de multumire. Vei descoperi ca ai mai multe motive sa fii multumit(a), decat ingrijorat(a) si posomorat(a).

Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 1 Tesaloniceni 5:18

Daca ai motive sa te ingrijorezi, nu le dramatiza. Disciplineaza-ti mintea si inima sa se increada in Domnul si roaga-te! Este o decizie, o disciplina si un act de vointa care odata dobandit aduce multa pace si bucurie!

Pentru orice ingrijorare, Dumnezeu are o promisiune. El insa NICIODATA nu va face partea ta. Daca tu iti faci partea, El promite sa fie Ajutorul tau, Sprijinitorul tau si… Iehova Ire!

Slava Lui!

Advertisements

One thought on “Iehova Ire

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s