Frânturi din lumea reală

Atâtea evenimente se întâmplă în țărișoara noastră în ultima vreme și atâtea vești rele că nu pot să nu mă opresc și eu și să întreb ca alții: Ce se-ntâmplă??

Câini vagabonzi, Roșia Montană, violuri, crime, accidente, inflație sunt doar câteva dintre actualitățile mult dezbătute în România.

Oare de ce se întâmplă toate astea? Chiar așa de mult au decăzut oamenii? Sau, cine e de vină? Pentru că, logic, cineva trebuie să fie de vină pentru tot. De obicei, dăm vina pe Guvern (și uneori pe bună dreptate!) pentru tot că e mai confortabil. Sau pe alții. Oricine, numai noi nu. Păi nu? Că de ce să ne simțim noi responsabili pentru ceva? Noi n-avem niciodată nici o vină. Ah, fuga asta de responsabilitate… adică lașitate în toată regula… e urâtă, urâtă rău.

Revenind… Ce cred eu e că se întâmplă ceva ce n-ar trebui să ne uimească. În Cartea Cărților citesc că „Ce a fost va mai fi, şi ce s-a făcut se va mai face; nu este nimic nou sub soare.” (Eclesiastul 1:9).

Deci, să nu intrăm în panică. Începând de la Cain și până azi, oamenii se urăsc, sunt agresivi și fac o mulțime de lucruri urâte, groaznice chiar. Ba mai mult, pentru că pentru că trăim în ceea ce Biblia numește „zilele din urmă”, aceeași Sursă spune în felul următor:

Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine,vânzători, obraznici, îngâmfaţi…”Și lista continuă.

De fapt, cam tot ce se întâmplă acuma sub soare poate fi justificat de versetele de mai sus. Și mai sunt și altele. Banul-mărul de discordie al omenirii, iubirea lui și dorința nestăpânită de îmbogățire a adus și aduce numai necazuri. De foarte multe ori, din cauza banilor se comit tragedii nenumărate asupra omului, a mediului ș.a.

Concluzia?  E veche. Se numește Sfârșitul Lumii sau Apocalipsa.  Știu, nu toți cred în acest eveniment. Pe lângă faptul că Biblia îl prezice (argument mai mult decât suficient pentru mine), știința începe să realizeze și ea acest iminent „pericol” și tot mai multe sunt semnele că undeva, cândva se va pune un mare Stop!

Știind aceste lucruri, nu îmi rămâne decât să urmăresc toate evenimentele cu calm, cu interes chiar, iar acolo unde pot să influențez în mod pozitiv, să mă implic.  Nu văd o altă soluție decât să fac tot ce ține de mine pentru a face lumea mai frumoasă. În rest, asumarea propriile greșeli îmi doresc să fie calitatea fiecăruia, de la președinte la „ultimul om”, iar egocentrismul să fie doar un concept învechit, nu o realitate.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s