Despre fericire

10c9086cdc149154de5b5cb7af31abfc   Fericirea… de ce ne batem atâta capul cu ea? Cu cât o căutăm mai mult, parcă se ascunde tot mai mult de noi. Ironic, nu?

    Citeam  undeva ca dacă îți propui să fii fericit și chiar te prefaci că ești, există mari șanse  chiar să începi să te simți fericit.  M-am gândit să încerc și eu.  Și pot să spun că nu-i deloc  rea ideea.

Fericirea este de multe ori căutată și răscăutată de parcă ar fi un metal prețios extrem de rar și e nevoie de muuulte sacrificii și căutări pentru a-l găsi. Fals, cât se poate de fals.

Unii consideră că fericirea e un merit de care au parte doar cei bogați, cei frumoși,  cei faimoși… în timp ce săracii de ei… n-au acces la această „favoare”.  De asemenea, o presupoziție falsă.

Alții spun că trebuie să muncești ca să fii fericit, să mergi pe coate și pe genunchi, să îi mulțumești pe cei „mari” și apoi… poate vei avea și tu șansa unui strop din „magia” fericirii. Hmmm… cât de fals!

Și mai aud că fericirea e doar când îți merge bine, când ai bani, când toată lumea te iubește… serios?  N-aș crede asta!

În tot acest timp, fericirea stă undeva lângă noi, „râzând cu gura până la urechi” de prostia noastră și așteptând să o vedem.  Pentru că ea nu e un scop în sine, nu e ceva ce trebuie căutat, ci  e o simplă atitudine așa cum zicea și Roy Goodman: „Amintește-ți: fericirea este un mod de a călători, nu o destinație.”

Eu cred că fercirea e un fel de acceptare a realității, în sensul de a fi mulțumit cu ce întâmpini în viață, lăsând la o parte orice ”Dacă….”, totuși fără a înceta să-ți urmezi visurile!

Fericirea înseamnă să trăiești în prezent și să te bucuri de el. Nu să rămâi blocat în trecut sau să-ți lași mereu minte să hoinărească în viitor.

Fericirea are multe definiții, însă nu pentru toți înseamnă același lucru. Nu se poate cumpăra sau compara, dar se poate primi.

Îmi place atât de mult cum descrie psalmistul fericirea în Psalmul 128:1,2

Ferice de oricine se teme de Domnul şi umblă pe căile Lui!  Căci atunci te bucuri de lucrul mâinilor tale, eşti fericit şi-ţi merge bine.

Așadar, fie că îți place, fie că nu, fericierea e strâns legată de Dumnezeu. Nu știu cum vezi tu asta, dar pe mine chiar mă face fericită acest lucru.

Pe tine ce te face fericit/ă? Sau cine?

Advertisements

2 thoughts on “Despre fericire

  1. Eu cred ca fericirea este in lucrurile marunte , in familie, iubire, prieteni, in natura, in tot ce facem zilnic cred ca este o pata de fericire, si in special in Dumnezeu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s