Când o ușă se închide…

Când o ușă se închide… asta nu înseamnă că s-a închis cerul, ci e doar o curbă a vieții care fie te va duce spre un drum diferit, fie te va avânta pe același drum cu o nouă motivație.

Când o ușă se închide… poate era ușa greșită, în timp ce aceea pe care chiar trebuie să intri te așteaptă câțiva (kilo)metri înainte.

Când o ușă se închide nu înseamnă că viața a a ajuns la o fundătură ( poate fi doar o cotitură). Ridică-te și uită-te atent(ă): poate ușa ta e chiar lângă tine, dar n-o vezi din cauză că ți-o imaginezi altfel.

Când o ușă se închide… poate e timpul să stai pe loc și să te uiți în jur. Mai sunt și alți oameni în afară de tine. Poate cineva are nevoie de tine tocmai în acel moment.

Când o ușă se închide… se prea poate să fi pornit pe un anumit drum din ambiție proprie, nu din călăuzire divină. Și asta cam costă. Evaluează-ți intențiile.

Când o ușă se închide… există și posibilitatea să nu fi știut tu cum s-o deschizi. Poate ai dat buzna, când trebuia doar să bați, sau poate ai bătut prea fin și nu a auzit nimeni. Tu știi…

Când o ușă se închide, nu sta să analizezi clanța. Nu te mai auto-tortura cu întrebări de genul „De ce mie? De ce eu?”. Scapă de obiceiul de a găsi vinovatul sau vinovații în toate. Nici nu te învinovăți pe tine. Da, e bine să te mai auto-evaluezi și să vezi unde ai greșit, dar nu rămâne acolo. Ai greșit? Nu e capăt de lume! Au greșit? Nu e o noutate!

Când o ușă se închide…nu uita că valoarea ta nu stă în acest fapt. Tu ai valoare independent de toate ușile închise, trebuie doar să fii conștient(ă) de asta și să accepți că viața nu e presărată (numai) cu petale de trandafiri.

Valoarea ta e dată de Creatorul tău în ai cărui ochi ai un preț imens! Atât de mare e prețul tău încât și-a dat Unicul Fiu să moară pentru tine! Nu e asta suficient pentru a fii bucuros?

Când o ușă se închide… Nu te neliniști! Cine știe de ce rău ai fost păzit(ă)!

Deci… Acceptă ușile închise cu capul sus și cu ochii deschiși spre următoarele uși!

Și nu uita că „…toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu…”(Romani 8:28)

door

Advertisements

2 thoughts on “Când o ușă se închide…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s