Viața e prea scurtă-meditație

Viața e prea scurtă ca s-o petrecem pentru noi înșine…

Viața e prea scurtă să nu facem ceva ce dăinuiește pentru eternitate…

Viața e scurtă… și ne-o dovedește chiar și oglinda în care privim zilnic sperând că imaginea de acolo va rămâne la fel și peste un deceniu.

Viața e prea scurtă pentru ca să alergi mereu după o imagine, un statut sau o poziție. E timpul să pui mai mult accent pe integritate decât pe imagine, să cauți mai mult mulțumirea decât îmbogățirea, să prețuiești mai mult relațiile cu ceilalți decât poziția în societate.

Viața e prea scurtă!! Prea scurtă pentru a invidia și a urî, pentru a fii trist și îngrijorat… prea scurtă pentru a nu zâmbi în fiecare zi, pentru a nu spune Mulțumesc! cu toată gura și a nu prețui momentele petrecute cu cei dragi.

Viața e prea scurtă pentru a neglija relația cu familia pentru locul de muncă, promovări sau poate chiar hobby-uri.

Viața e prea scurtă pentru a nu îți îndrepta privirea în sus cu recunoștință că Dumnezeu ți-a mai dat încă o zi.

Viața e prea scurtă ca să ne facem griji în ceea ce privește bolile, accidentele sau moartea. Ele vin oricum, mai devreme sau mai târziu, nu noi hotărâm asta. Important e ca acea clipă să ne găsească pregătiți să lăsăm totul în urmă, dezlegați de tot ce ne-ar îndepărta de veșnicie.

E prea scurtă viața pentru a-L acuza pe Dumnezeu de toate necazurile și eșecurile tale, în loc să-ți asumi vina pentru greșeli și să vezi problemele ca trepte în dezvoltarea ta personală. Uneori, Dumnezeu nu face nimic altceva decât să îngăduie consecințele propriilor noastre acțiuni sau ne lasă să vedem unde ajungem bazându-ne pe propria înțelepciune.

Viața e prea scurtă pentru a încerca să dovedești ceva ce nu ești și poate nici nu vrei să fii.

Viața e prea scurtă pentru a te compara mereu cu alții, cu succesul sau eșecul lor. E timpul să-ți trăiești propria viață, să fii mulțumit în propria piele și să îți pese mai puțin de capra vecinului, cu alte cuvinte.

Viața e prea scurtă ca să nu aduci un zâmbet pe fața celor necăjiți…

Viața e prea scurtă s-o risipim căutând fericirea sau elixirul tinereții…

Viața trebuie trăită secundă cu secundă la intensitatea momentului, nu cu privirea pierdută în trecut sau ațintită mereu în viitor. Viața trebuie trăită în prezent, aici și acum.

E scurtă viața asta.. așa de scurtă încât nu merită să o trăim pentru noi înșine. O viață cu folos e o viață trăită pentru alții, spunea cineva. Atunci când trăiești pentru alții, când ai un țel nobil și te dedici unei cauze, simți cu adevărat împlinire și simți că ai un rost în viață.

Doar când îl lași pe Dumnezeu să trăiască în tine și te lași la îndemâna Lui, vei găsi adevărata fericire.

Imaginea pe care vrei s-o aibă oamenii despre tine nu are nici o valoare fața Lui Dumnezeu care îți cunoaște cele mai ascunse gânduri. Poziția pe care o ai în societate nu-ți va pune o pilă bună la Marea Judecată. Nici chiar prietenii influenți nu vor putea face nimic pentru tine când vei fi tras la răspundere pentru viața ta. Singurul lucru care va conta atunci va fi dacă ai avut sau nu o relație personală cu Dumnezeu și dacă viața ta a fost condusă de El.

Viața e prea scurtă ca să nu te gîndești ce va fi după moarte! Pentru că odată ce ai închis ochii pe pământ nimeni nu va mai putea face nimic pentru tine!

Tu poți să alegi acum dacă viața ta cea efemeră va avea un efect după moarte sau nu.

Tu ești responsabil de locul în care îți vei petrece veșnicia și numai tu poți să faci ceva în prvința aceasta!

Viața e prea scurtă ca să nu ai asigurată eternitatea în Cer sau să nu ai siguranța că într-o zi vei sta la masă cu Creatorul Universului.

Merită să trăiești pentru El!  Merită și să mori pentru El!

Oricum, viața e prea scurtă

16d8fa6179c361b6f52d688c5389b043

 

Advertisements

One thought on “Viața e prea scurtă-meditație

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s