Nevoia de time out

Deci… e final de săptămână. Unii respiră ușurați, alții încă muncesc, alții poate deja își planifică următoarea săptămână, dar oare, în afară de faptul că nu mergem la serviciu, mai e vreo diferență între celelalte zile din săptămână și cele din weekend? Facem noi vreo diferență?

Azi dimineață, la Joy FM, se lansa întrebarea: „Ce facem în weekend?” la care majoritatea au răspuns că se vor relaxa, vor petrece timp cu prietenii și/sau familia, ceea ce nu sună rău.

Mă întreb însă, ce fel de timp vom avea? Un timp de calitate, cu discuții active, cu priviri reale? sau totul va fi uploadat în mediul virtual, vom fi cu un ochi la realitate și cu unul la smartphone, laptop etc?

Îmi dau seama tot mai mult că ne aflăm într-un carusel uriaș, care ne învârte cu putere. Acest carusel poartă numele de  tehnologie. Și ne amețește uneori atât de tare încât uităm care ne sunt prioritățile în viață și poate chiar mai mult, uităm cine suntem. De aceea, avem nevoie, din timp în timp, de o deconectare de la toate gadget-urile și rețelele.

Vă invit să dați click pe următorul link pentru a citi un articol extraordinar și de mare actualitate. Este scris de Pico Iyer, autorul cărții ”The Art of Stillness: Adventures of going Nowhere” (așa-i că e superb titlul? :D).

Doar o scurtă observație mai vreau să fac: uneori, în mediul evanghelic, tehnologia este blamată, dar nu se oferă explicații logice, ceea ce conduce la frustrare din partea tinerilor și mustrările n-au nici un efect… așadar… iată un articol pur științific, logic și coerent.

Un weekend real vă doresc! 🙂

http://ideas.ted.com/2014/11/04/why-we-need-a-secular-sabbath/

1932211_10154764558565652_2318140830427123002_n

Advertisements

2 thoughts on “Nevoia de time out

  1. “Sărăcia înseamnă lipsa dragostei, a educației, a valorii, a speranței, a cunoștinței.”

    Sincer să fiu m-a impresionat vorba aceasta. Şi eu m-am mai certat cu un unchi care vorbea cam răutăcios despre ţigani, o generalizare care îi face pe unii dintre ei să fie răi numai de ciudă.

    1. Da, sunt groaznice generalizările astea. Si mai e un fenomen in psihologie, nu mai stiu exact cum se numește, dar ideea e că dacă noi etichetăm o persoană și continuăm să-i punem acel „epitet” acea persoană va deveni ceea ce noi spunem. Deci, dacă noi mereu spunem că țiganii sunt leneși etc ei nu ne vor înșela așteptările. 🙂 Cuvintele chiar au putere!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s