Adevărata consolare

Pentru că suntem ființe sociale și relaționale, avem nevoie de prieteni, de oameni cu care să comunicăm, de un umăr pe care putem să plângem…La cine apelăm când avem o problemă? Cu cine vorbim când suntem dărâmați?

De atâtea ori uităm că există o Persoană pe care o putem „deranja” la orice oră din zi și din noapte, care ne va oferi cea mai bună consolare și cele mai eficiente remedii. Cred că știți la Cine mă refer. Da, Dumnezeu chiar ne invită să-i comunicăm dorințele și durerile noastre.

Prin asta nu vreau să spun că Dumnezeu e numărul de urgență și în rest ne vedem de treaba noastră. El vrea să fie prezent chiar și în amănuntele vieții noastre. Însă cum se poate întâmpla asta dacă noi îl tratăm ca pe roata de rezervă, vorba cuiva?

De asemnea, nu vreau să se înțeleagă că prietenii nu ar trebui să știe prin ce trecem, ce vreau să accentuez e că Dumnezeu este singurul care înțelege pe deplin problemele noastre, mai bine decât le înțeleg prientenii noștri și chiar mai bine decât le înțelegem noi înșine.

De fapt, intenția mea era doar să vă împărtășesc un citat de suflet. Dar uite că am început cu ale mele și… gata, revin la planurile inițiale. 🙂 E vorba de ceea ce spunea Thomas a Kempis, în cartea Urmarea lui Hristos (o carte minunată, aș zice, chiar de căpătâi) :

Zadarnică și scurtă este orice alinare venită de la om. Mângâiere fericită și adevărată este numai aceea pe care o primim înlăuntrul nostru de la izvorul adevărului.

Ce cauți deci în creaturi? Ce poți să ceri de la ele și ce pot ele să-ți dea? Totdeauna pline de tulburări la fel ca tine, ele tânjesc după odihnă și n-o găsesc. Cum oare să afli pacea dacă ești în sânul durerii și al vijeliilor ridicate de patimi? Încetează să te mai amăgești, încetează să le ceri furtunilor să te liniștească. Liniștea este numai și numai în Dumnezeu: în El singur se găsesc odihna, pacea, bucuria, mângâierea.

Așadar, cine e Dumnezeu pentru tine? Persoana la care apelezi numai când nu mai ai nici o altă soluție sau El e primul care „află” de problema ta?

Am dat astăzi de melodia Overwhelmed și mă gândeam s-o împărtășesc și cu voi. 🙂 Pentru că într-adevăr prezența Lui e copleșitoare…

Advertisements

2 thoughts on “Adevărata consolare

 1. Răcoritor citatul. Este precum spălarea cu apă rece, dimineaţa la ora 5! 🙂

  ” Ce cauţi în creaturi?”. Bună întrebare, şi folositoare provocarea lansată de tine!

  1. Da, e bun din când în când și un duș rece de genul ăsta.
   Am vrut să scriu că e de fapt, „note to self” dar cred că mai sunt și alte self-uri la care se potrivește. 🙂
   Plus că mi-e mai ușor să nu personalizez atât de mult..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s