Gânduri înainte de Crăciun

Mai sunt câteva ore până la Crăciun și știți cu toții cum sunt zilele astea. Aceeași veche rutină cu pregăteli, înghesuieli, stres și alte obiceiuri.

Cu toții așteptăm magia Crăciunului și facem tot ce e posibil și imposibil să o avem. De fapt, ce magie așteptăm? … Mă irită atât de tare toată ideea despre cum ar trebui să arate un Crăciun, pe care filmele o inoculează și care ne face atât de depresivi după ce trec Sărbătorile și parcă totul a fost atât de banal…

De fapt „magia” Crăciunului n-are nimic de-a face cu adevărata semnificație a Sărbătorii. Are de-a face cu bradul, cadourile, luminițele și decorațiile cât mai de vis, mâncarea și băutura cât mai îmbelșugată…

Ce magie așteptăm când toată pregătirea de Crăciun e pentru partea fizică a noastră? Nu știu voi ce credeți, dar mie îmi place să cred că sunt mai mult decât o mână de celule ce se îndreaptă spre putrezire. Îmi place să cred și nu doar că îmi place, acesta e adevărul, că am un suflet nemuritor și de aceea, pentru mine, Crăciunul e o sărbătoare pentru suflet.

Totuși aș fi ipocrită dacă v-aș spune că eu nu fac prăjituri pentru Crăciun, că nu îmi plac decorațiile sau că detest cadourile. Dimpotrivă! 🙂 Nu zic că e greșit ceva în asta, dar mi se pare absurd ca accentul să cadă pe așa ceva…

Cum ar fi să primești un cadou mare și ambalat deosebit, cu o hârtie specială și sclipitoare, înfășurat într-o panglică aurie, iar când îl deschizi constați că e gol? Ar fi frustrant, nu? Oricât de frumos ar fi ambalajul, totuși vrei un conținut.

Ei bine, tot așa e și cu partea vizibilă și exterioară a Crăciunului (toate pregătirile, meniurile, caodurile etc.), astea sunt doar un ambalaj care, e drept, place ochiului, dar pentru suflet e egal cu zero, sufletul e dornic de o esență, de un conținut.

Ei bine, atunci,unde e esența? Care e secretul?

Nu e nici un secret, nici o formulă magică pentru un „Crăciun fericit”, ci e simpla bucurie pe care ți-o dă Cel pentru care s-a inventat această Sărbătoare. Doar atunci când realizăm că, de fapt, Crăciunul este despre nașterea Lui Hristos putem simți bucuria  adevărată de sărbători.

Cu toate că tot ce e în jur ne distrage atenția de la priveliștea ieslei, totuși, povestea e la fel de reală ca acum două mii de ani.

El, Fiul Lui Dumnezeu care a ales să se nască într-un loc umil și sărăcăcios, da, El și numai El e Esența sărbătorii. Cu toate astea, oamenii au ales să dea un alt nume Sărbătorii.  În fine.

M-aș bucura să știu că tu, cel sau cea care citește aceste rânduri vei avea o sărbătoare a Nașterii Lui plină de esență, în care îți vei deschide ochii inimii ca să-L vezi pe El, Cel născut în iesle și să te bucuri asemeni păstorilor și magilor.

Cred că nu e nimic mai trist decât să sărbătorim o viață întreagă ziua de naștere a Lui Isus, dar să nu-L avem pe El, pe Cel sărbătorit între noi.

Sărbători cu Sărbătorit să avem! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s