Cel mai solicitant job din lume

Videoclipul de mai sus plus exemplul mamei mele m-au motivat să scriu următoarele gânduri.

O Mamă nu are program de lucru… ea este disponibilă familiei sale 24/24, 7 zile/7.

O Mamă nu are concediu de odihnă sau de sărbători, ea este își îndeplinește sarcinile cu conștiinciozitate în ziua de Crăciun ca și în celelalte zile.

O Mamă are nu este niciodată ”busy”, ”offline” sau ”away” pentru copiii ei, ci e mereu ”available”. Ea nu spune niciodată „Nu mă deranja!” copilului ei care, la patru dimineața o trezește pentru că a avut un coșmar și nici nu va dormi liniștită când știe că are o odraslă bolnavă.

O Mamă are o soluție pentru toate problemele, fie că e vorba de genunchi juliți, păsărele căzute din cuib, batjocura altor copii etc.

O Mamă nu este niciodată prea ocupată astfel încât să uite de copiii ei, ci îi îngrijește cu dedicare.

O Mamă este gata să renunțe de dragul copiilor la multe lucruri : la propriul confort, la odihnă, la bani, chiar și la porția ei de prăjitură.

Mâinile mamei sunt mereu gata să îmbrățișeze, să mângâie și să aranjeze părul unui copil ciufulit, chiar dacă asta presupune să le scoată din aluatul pe care îl frământă.

O Mamă este în aceeași zi : bucătăreasă, menajeră, asistentă medicală, grădinăreasă, croitoreasă ș.a., fiind și făcând mereu tot ce e necesar pentru copiii și soțul ei.

O Mamă adevărată are ca hobby principal familia, secundar fiind somnul. 😀

O Mamă mai găsește suficientă energie pentru a citi o poveste copiilor, după o zi epuizantă.

Mama își răsfață copiii cu deserturile preferate, chiar dacă asta înseamnă să se trezească mai devreme sau să stea o zi întreagă în bucătărie.

O Mamă se ridică din pat la cinci minute după ce s-a pus pentru a-i face un sandwich micuțului care atunci s-a trezit că-i e foame.

Mama va continua să gătească cu dragoste chiar dacă uneori copiii uită să spună „Mulțumesc pentru masă!” sau aruncă remarci de genul „Iar varză??”

O Mamă știe să gătească mult și bun din puțin, știe să zâmbească în ciuda durerii și a oboselii, încurajează și ridică moralul copiilor chiar dacă și ea are nevoie de încurajare…

O Mamă își va găsi timp să-și îndrume copiii pe Calea cea bună, le va semăna în inimă bunătatea, altruismul și iertarea.

O Mamă iubește cu inima, cu mâinile, cu ochii, cu gura, pe scurt cu toată ființa ei.

Mama iartă mult și reproșează puțin.

Nu cere nimic, în schimb dă totul. Tot ce are mai bun.

Mama este primul și cel mai bun profesor. Educația și principiile învățate de la Ea sunt cele care rămân pentru că sunt predate cu dragoste.

Și apropo, mama este și prima dragoste.

Ea este MOST WANTED, de către copii, cel puțin pentru câțiva ani. Când frații mei mai mici ajungeau acasă și dădeau ochii cu mine mai întâi, ghiciți care era prima lor întrebare. „Unde-i Mami?”, logic. 🙂

Ar fi multe de spus despre Mamă. Ce-am scris eu se referă mai mult la vârsta copilăriei. Ce înseamnă Mama pentru un adolescent sau un adult sună diferit, dar Mama tot Mamă rămâne și tot aceleași sentimente le are pentru copiii ei.

Mama însă e om, la urma urmei. Nu e perfectă, dar e frumoasă. Și frumusețea ei trece dincolo de riduri, peri cărunți sau mâini bătătorite, e o frumusețe asupra căreia timpul nu-și poate pune amprenta.

Poate vi se pare o descriere exagerată sau forțată. (Posibil). Mai e ceva, nu toate mamele sunt așa, e adevărat. Eu sunt binecuvantată să am o Mamă care întrunește caracteristicile de mai sus și de la care am învățat multe lucruri pentru timpul când voi fi eu mamă.

Aș vrea să pot s-o prețuiesc îndeajuns.

De asemenea, ați mai putea spune că vremurile s-au schimbat. Azi, Mamele mai au și alte job-uri, folosesc mai mult cuptorul cu microunde și își trimit copiii la grădinițe cu program prelungit. Nu intru în acest subiect, doar vreau să menționez că anii copilăriei sunt esențiali și e ideal să fie petrecuți alături de părinți, nu de străini.

……..

A trecut 8 Martie și mi se pare atât de trist că azi mulți oferă o floare și apoi, până la următorul 8 Martie uită să-și mai exprime recunoștința față de Mame, Soții, Bunici, Surori.

Așa cum am mai spus-o: să ne comportăm tot anul cum o facem de 8 Martie sau… să ne comportăm de 8 Martie cum o facem tot anul! Alegerea vă aparține.  🙂

22be58e5c947347426be0bfb73e6209f

Leave a comment